Produse

Fazan

Fazan

Pe masura ce gusturile noastre in ceea ce priveste carnea devin mai rafinate, carnea de fazan apare din ce in ce mai frecvent pe farfuriile noastre. Fiind ecologica, gustoasa si sanatoasa si avand colesterolul mai mic decat carnea de pui, fazanul este una dintre carnurile de vanat preferate ale celor care apreciaza calitatea.
Specialistii considera ca vanatul ofera o carne dietetica, cu valoare nutritionala mare si un continut de grasimi de 5%-7%, in comparatie cu 14%-18% cat contine carnea de pui, de exemplu. Nutritionistii vorbesc, cu referire la carnea de fazan, despre asa-numita grasime buna, cu valoare calorica scazuta, de care organismul fiecarui om are nevoie. Fiind bogata in vitamine A, B si C, precum si in minerale esentiale precum calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier si sodiu, carnea de fazan este recomandata in combatarea unor afectiuni precum bolile nervoase, obezitate sau TBC. Astfel nu este suprinzator faptul ca fazanul a devenit dintr-o delicatesa o alternativa pentru o dieta sanatoasa.
Carnea de fazan congelata poate fi preparata in mai multe feluri (fazan la cuptor, friptura de fazan, supa de fazan, pulpa de fazan umpluta, piept de fazan cu ciuperci etc.) si poate oferi experiente culinare de neuitat. Insa, la pregatirea carnii congelate trebuie sa fim destul de atenti pentru a putea pastra gustul specific. Pentru a deveni mai frageda, carnea de fazan se pastreaza la fezandat timp de 48 de ore, iar in interior se pun condimente precum cimbru, foi de dafin sau ienibahar. Pentru un gust mai intens, carnea poate fi impanata cu bucati de slanina sau bucati de ceapa si usturoi. De asemenea, gatita la cuptor, pasarea poate fi umpluta cu diferite legume intre care neaparat trebuie sa apara ciupercile deoarece acestea se potrivesc foarte bine cu vanatul.
Cu un pahar de vin rosu sec, o mancare pregatita din carne de fazan congelata este o alegere perfecta pentru orice ocazie.

Citeste mai multMai putin

Fazan, 550 – 1200 gr

Fazan, 550 – 1200 gr

Pachet: 550 – 1200 gr