Produse

Uleiuri

Uleiuri

Numite de Homer „aurul lichid” sau „elixirul sanatatii”, uleiurile vegetale au fost folosite in antichitate in vindecarea bolilor cronice si recunoscute prin calitatile lor nutritionale, cosmetice si de ingrijire. Chiar daca lucrurile s-au schimbat foarte mult de atunci, afirmatia lui Homer despre beneficiile uleiurilor vegetale a ramas de necontestat.
Contrar prejudecatilor existente in legatura cu toate tipurile de grasimi, trebuie sa recunoastem ca atat grasimile saturate cat si cele nesaturate sunt deosebit de importante in alimentatia noastra de zi cu zi. Grasimile saturate se gasesc in primul rand in carnea grasa, in unt si in produsle lactate, iar cele nesaturate sunt lichide la temperatura camerei si se gasesc in special in uleiurile vegetale. Pentru cei care doresc sa adopte o dieta echilibrata si sanatoasa, grasimile nesaturate din uleiurile vegetale sunt de o importanta deosebita deoarece acestea ajuta la reglarea nivelului de colesterol din sange si favorizeaza metabolismul in procesul de slabire sau modelare corporala.
Uleiurile vegetale se impart in 3 mari clase, in functie de structura lor chimica: omega 6, omega 9 si omega 3. Din familia uleiurilor omega 6 fac parte floarea soarelui, dovleac, porumb, germeni de grau,seminte de struguri, soia, palmier, susan etc. Uleiurile omega 9 sunt extrase de obicei din masline sau din samburii acestora. Plantele care furnizeaza uleiuri omega 3 sunt inul si canola (USA), dar si uleiul unor pesti marini cum ar fi somonul, pestele sabie, macroul, heringul, tonul etc.
Toate tipurile de uleiuri alimentare au aproape aceeasi densitate calorica, dar consumandu-le intr-un mod relativ normal acestea pot aduce o multime de beneficii organismului. Acizii grasi esentiali din uleiurile vegetale nu numai ca ofera un echilibru in alimentatia fiecarei persoane, dar au si capacitatea de a intari sistemul imunitar si de a ajuta la o absorbtie mai buna a vitaminelor in corp. Pe langa toate aceste beneficii nu este de neglijat nici faptul ca uleiurile vegetale pot oferi mancarurilor un gust foarte bun datorita texturii usoare si aromei deosebit de placute.
Consumate in stare cruda sau pentru fript si sotat diferite mancaruri, folosite pentru salate sau pentru diferite retete culinare cu legume sau carne, uleiurile vegetale, consumate in mod normal, nu numai ca sunt minunate in orice mancare, dar pot ajuta si la mentinerea starii de sanatate.

Citeste mai multMai putin

Ulei de palmier, 20 L

Ulei de palmier, 20 L

Pachet: 20 L